Claudiu Năsui, după ce a fost acuzat de PSD că familia sa a avut legătură cu Securitatea: Bunica a fost închisă la Sighet, a ajutat rezistența

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a răspuns marți, în plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa, acuzațiilor PSD că familia sa ar fi colaborat cu fosta Securitate. „Tătăl meu a fost condamnat de comuniști, bunica mea a fost închisă la Sighet pentru că a ajutat rezistența”, a susținut ministrul, Claudiu Năsui, scrie Digi 24.

„Nu doar că tatăl meu n-a avut nicio legătură cu Securitatea, dar el chiar a fost o victimă a Securității. Din arhivele CNSAS am adus aici o condamnare la șapte cu închisoare și confiscarea averii și interzicerea drepturilor a tatălui meu. Este sentința 272 din 13 aprilie 1987 pronunțată de Tribunalul Militar București pentru fapta considerată infracțiune penală pe vremea aceea, numită refuzul înapoierii în țară. Culmea ironiei este că cel care l-a condamnat este Doru Viorel Ursu care după Revoluție a ajuns ministru de Interne în Guvernul Ion Iliescu – Petre Roman”, a declarat Claudiu Năsui în plenul Senatului. 

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a mai spus că a avut și o bunică închisă la Sighet și un străbunic care a fost încarcerat la Fortul 13.

„Să știți că familia mea avea oricini sociale nesănătoase pentru că o bunică de a mea a fost închisă la Sighet și are numele scris acolo. Singura ei vină este că ajutat rezistența cu mâncare, cu adăpost. Am mai avut un străbunic care a făcut și el pușcărie la Fortul 13 Jilava”, susține ministrul Economiei Claudiu Năsui.

Totodată, ministrul Economiei Năsui a declarat că este o minciună acuzația că tatăl său ar fi fost implicat în afacerea Motorola.

„Îmi atacați familia, sperând cumva să mă dezgustați și să vă las în pace. (…) Tatăl meu nu a avut nicio legătură cu acel dosar, e vorba de un unchi de al meu care a fost acuzat și care și-a demonstrat nevinovăția în instanță”, a susținut ministrul Economiei Claudiu Năsui.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *