Familia Regală a Belgiei oferă două apartamente pentru refugiații ucraineni
Familia Regală a Belgiei oferă două apartamente pentru refugiații ucraineni

Familia Regală a Belgiei pune două apartamente la dispoziția refugiaților ucraineni. Acestea vor putea găzdui trei familii de refugiați.

Miercurea trecută, familia regală l-au însoțit pe secretarul de stat pentru azil și migrație la Molenbeek, la fosta casă Sebrechts, transformată în adăpost de urgență pentru refugiați, potrivit RTBF, preluat de B1TV. De la începutul războiului din Ucraina, cuplul regal a întâmpinat familiile fugite din calea războiului.

Sunt locuri de cazare al căror scop inițial a fost să fie puse la dispoziția agențiilor sociale pentru a găzdui persoanele cu venituri mici”, a explicat Jan Smets, președintele organizație „Royal Donation”.

Familia Regală a Belgiei: Dată fiind criza refugiaților, vom oferi aceste spații de cazare pentru trei familii de ucraineni”, a completat Smets.

Regele Albert al II-lea şi Regina Paola au mai găzduit refugiați

Nu este prima dată când un suveran belgian decide să găzduiască refugiați. La sfârşitul anului 2009,

Regele Albert al II-lea şi Regina Paola au anunţat că vor să pună la dispoziţia celor fără adăpost un apartament situat pe moşia Ciergnon, lângă Rochefort.

Până luni, peste 2,8 milioane de refugiați au fugit din Ucraina, printre ei fiind și cetățeni de altă naționalitate care se aflau în Ucraina, dar și copii minori. Refugiații au ales să meargă, preponderent, în țările vecine, Polonia fiind statul care găzduiește cei mai mulți refugiați ucraineni.

Peste 20 de copii ucraineni, bolnavi de cancer, au fost trimiși în Marea Britanie pentru a primi tratament gratuit, iar în România s-au angajat 223 de persoane care au fugit din calea războiului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *