Putin e un criminal de război, a spus, cu subiect și predicat, președintele Statelor Unite, Joe Biden. Președintele SUA a reacționat dur la aproape trei săptămâni de la debutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Joe Biden l-a numit pe Putin „criminal de război” în cadrul declarații făcute la sfârșitul unui eveniment consacrat luptei împotriva violențelor domestice.

Este un criminal de război”, a declarat el.

„Președintele vorbește din inimă și din ceea ce ați văzut la televizor, respectiv acțiunile barbare ale unui dictator brutal”, a comentat ulterior purtătoarea sa de cuvânt, potrivit B1TV.

De cealaltă parte, potrivit declarațiilor difuzate de televiziunea de stat rusă, liderul de la Kremlin susține că operațiunea din Ucraina decurge conform planului și că necesitatea acesteia este justificată de faptul că mijloacele „diplomatice” au fost epuizate.

Operaţiunea se derulează cu succes, în strictă conformitate cu planurile stabilite”, a afirmat Putin, dând asigurări din nou că Moscova nu are intenţia „de a ocupa” Ucraina.

Pur şi simplu nu am avut opţiuni pentru a rezolva problema într-un mod paşnic”, a adăugat acesta.

Miercuri, Vladimir Putin a declarat că că „operațiunea” din Ucraina este un „succes” .

Putin e un criminal de război, a spus Joe Biden. Kremlinul a reacționat rapid miercuri seară după declarațiile lui Joe Biden.

Este inacceptabil, o retorică de neiertat. Considerăm inacceptabilă o astfel de declarație a unui șef de stat ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni în toată lumea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția rusă de stat Tass.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *