vladimir putin
vladimir putin

Vladimir Kara-Murza, un cunoscut opozant al regimului lui Vladimir Putin, a comentat, la CNN, posibilitatea încetării agresiunii ruse în Ucraina.

„Este singura soluție strategică. Știm cine este el. Este la putere de peste 22 de ani. A ucis, a băgat oameni la închisoare. A atacat societatea civilă din Rusia.

A atacat alte țări. A pus botniță presei independente. Acum, vedem catastrofa umanitară pe care a dezlănțuit-o în mijlocul Europei.

Dacă, întâmplător – nu cred că acest lucru se va întâmpla acum – dar dacă Occidentul ar face compromisuri, dacă Occidentul ar ceda într-un fel cererilor lui Putin, ne-am confrunta cu aceeași situație anul viitor, peste doi ani, peste trei ani.

Singura cale de a opri agresiunea, singurul mod de a opri represiunea, singura cale de a pune capăt crimelor și abuzurilor pe care le-au comis Vladimir Putin și regimul său este ca Vladimir Putin să fie alungat de la putere.

Vladimir Kara-Murza: „Doar rușii îl pot alunga pe Putin de la putere”

Inutil s-o spun, doar ruși pot face asta. Doar poporul rus poate declanșa schimbarea politică în țara noastră. Dacă Occidentul face compromisuri, peste trei ani avem aceeași situație”, a spus Kara-Murza la CNN, citat de Antena 3.

Vladimir Vladimirovici Kara-Murza este unul dintre cei mai notorii politicieni de opoziție din Rusia.

Este cunoscut drept „protejatul” lui Boris Nemțov, fost opozant al lui Putin, asasinat în 2015 chiar lângă zidul Kremlinului.

Kara-Murza a fost ales în Consiliul de Coordonare a Opoziției din Rusia, în 2012, și a servit ca vice-lider al Partidului Popular al Libertății, din 2015 până în 2016.

Foto: captură video CNN

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *