Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit planurile pentru a combate deficitul bugetar, fără a impune impozite noi pentru cetățeni.

Cu PNRR-ul în minte, guvernul își propune eliminarea excepțiilor fiscale pentru a atinge obiectivele asumate, spune Ciolacu, într-o declarație. Ciolacu a subliniat că nu se vor introduce taxe suplimentare și că măsurile vor viza reducerea cheltuielilor și optimizarea veniturilor. Cu un dialog programat cu specialiștii din domeniu, premierul are în plan să găsească soluții viabile pentru îndeplinirea țintei de deficit sub 4,4% din PIB.

„Am avut până acum două sau trei întâlniri, este evident că trebuie luate anumite măsuri, nu numai de reducere, și în ceea ce privește veniturile. Lucrul acesta se știa încă din luna mai în urma avertismentului venit de la Comisia Europeană.

Cred că vineri vom avea o discuție cu fostul ministru al Finanțelor, cu actualul ministru al Finanțelor și cu președintele Senatului. Săptămâna următoare începem să luăm decizii. Nu se va mări niciun impozit. Nu vor fi introduse impozite noi. Se va lucra exact pe ceea ce ne-am asumat în acest moment, nu eu, Marcel Ciolacu și nici PSD nu am contribuit la proiectul PNRR, dar este un lucru asumat de către statul român. Vom încercsa să scoatem tot mai mult din excepții, mai ales că avem un jalon de îndeplinit asumat de PNRR” a declarat Ciolacu, potrivit B1TV.

„Există excepții la trei categorii: la IT, este o scutire pe profit și la contrucții, și la agricultură, unde sunt excepții și pe CASS și impozitele pe profit. Aici o să avem o discuție”, mai spune Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că Guvernul va lua toate măsurile să se încadreze în ținta de deficit de sub 4,4% din PIB.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *