Tudor Buzatu Gabriela Cretu e1643234254826 640x400 1

Fiul președintelui Consiliului Județean Vaslui, Tudor Buzatu, susține că „cel mai probabil, nu mai are un viitor în politică”, după ce tatăl său a fost arestat preventiv pentru luare de mită și dezvăluie că procurorii au ridicat din casa lui Dumitru Buzatu mai multe plicuri cu bani și două laptopuri.

Procurorii au ridicat sume foarte mici de bani, sume de la firma tatălui meu, care se aflau în biroul firmei, gen bani de pe cireșe, bani de pe porci. Niște sume de genul sutelor sau miilor de lei. Toate notate cu proveniența. Au ridicat câteva mii de lei în total, dar defalcate, erau cu plicuri scrise. Scria bani de pe cireșe și suma se afla în plic. Bani de la porci și suma se afla în plic, crescuse tata niște porci”, dezvăluie Tudor Buzatu pentru Libertatea.

Procurorii DNA au mai ridicat, potrivit sursei citate, și două laptopuri. „Un laptop funcțional și un laptop stricat aparținând firmei tatălui meu care are sediul social și sediul fizic în anexa agricolă de la Mărășeni”, adaugă Tudor Buzatu.

„Vorbesc zilnic cu tata, nu pot să-l judec”

Relația fiu-tată nu se mai desfășoară în sediul de la PSD sau la Consiliul Județean, ci doar prin telefon. Dumitru Buzatu îl sună aproape zilnic pe Tudor Buzatu.

Tudor Buzatu știe că telefonul de la penitenciar de pe care comunică cu tatăl său este monitorizat și înregistrat și de aceea nu îl întreabă ce s-a întâmplat. Spune că oamenii din județ nu l-au criticat, deoarece fac diferența între el și tatăl său.

„Nu toată lumea mă arată cu degetul. În afară de băiatul lui Buzatu, eu sunt Tudor, care are aproape 40 de ani, (pe) care oamenii din Vaslui îl cunosc. Reacțiile nu sunt cum v-ați aștepta”, a mai declarat Buzatu. Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională de Integritate au anunțat că vor verifica averea lui Dumitru Buzatu.

„Anexa” din Mărășeni sau „vila” în care locuia Dumitru Buzatu

Perchezițiile în cazul Dumitru Buzatu nu au avut loc în orașul Vaslui, ci la Mărășeni, județul Vaslui. Distanța până la reședința de județ este de doar 10 minute. Mărășeni este un sat din comuna Ștefan cel Mare în care își are domiciliul fostul președinte al Consiliului Județean. Dumitru Buzatu nu a scris în declarația de avere că are vreo casă în Mărășeni, ci familia o consideră „o anexă” la o hală.

„Nu are o vilă de 528 mp. El o folosește pe post de casă, dar este o anexă a fermei agricole. Sunt birourile fermei, cum ar veni. Toată presa a vehiculat că este o vilă de 528 mp, este o hală în care ține cereale și crește porci. Nu este o vilă. El acolo locuiește de zece ani. Nu a scris în declarația de avere că sunt case de locuit. Aia pe care o tot vehiculează presa cu 500 mp este o hală. Nu există casele acestea, unde sunt? Sunt sigur că o să confirme și autoritățile statului”, a spus Tudor Buzatu pentru Libertatea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *