​Florin Cîțu a scris în CV-ul oficial că, între 1997-1999, a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa și apoi, până în 2002, a studiat la aceeași universitate un doctorat, însă „fără dizertație”.

Universitatea de Stat din Iowa spune că „Florin Cîțu a obținut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002. Datele noastre nu indică faptul că a primit un titlu de doctor”, scrie ziarul Libertatea.

Premierul Cîțu a transmis, prin biroul de presă al Guvernului că, într-adevăr, „Dizertația pentru master a fost prezentată în 2002”. El nu a răspuns la întrebarea de ce și-a trecut masterul terminat în 1999, dacă finalizarea acestuia a fost, de fapt, în 2002, cum afirmă acum, mai scrie ziarul.

Florin Cîțu a început facultatea la Grinnell College în 1992, pe care l-a absolvit în 1996, potrivit propriilor declarații.

Grinnell College este un colegiu privat din statul Iowa, plasat foarte bine, între primele 15 colegii naționale de arte liberale din America, potrivit US Best Colleges, unul dintre siteurile reper ale zonei academice. Premierul a obținut aici o diplomă de licență în Economie. Este echivalentul ca rang academic al unei diplome de licență de facultate din România, desigur la un nivel educațional sensibil mai ridicat, sistemul american de educație fiind apreciat drept cel mai performant din lume.

Premierul Florin Cîţu a confirmat miercurea trecută că, în urmă cu 20 de ani, a fost amendat în Statele Unite pentru că a condus sub influenţa alcoolului, subliniind că a fost o greşeală pentru care a plătit foarte scump.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul