Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus va ajunge la 1.500 până la mijlocul lunii septembrie, prognozează secretarul de stat Andrei Baciu. Zilnic se înregistrează o creștere, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 500 de îmbolnăviri.

Cresc cazurile şi cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri. Situaţiile sunt diferite, primul val faţă de ceea ce se întâmplă acum, însă pe proiecţiile şi pe schemele pe care le aveam desenate şi analizate de către experţi suntem pe ceea ce au prognozat a fi scenariul 4, scenariul care descrie o tulpină, un virus cu astfel de rată de contagiozitate specifică acestei tulpini Delta care este mult mai contagioasă decât tulpina iniţială.

Vedem deja, de la o săptămână la alta, schimbăm cifra din faţa mediei de cazuri noi din fiecare zi. Suntem deja în a doua zi cu peste 500 de cazuri. Din nefericire, acesta este trendul şi aceasta este prognoza epidemiologică pentru perioada următoare. Ne aşteptăm undeva la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie la 1.000 de cazuri şi prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”, a declarat Andrei Baciu, la Digi 24.

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 500 de îmbolnăviri. La ATI sunt 146 de pacienți, cu 20 mai mulți decât cu o zi în urmă.

Se anticipa această creștere, am transmis că din estimări, având în vedere implementarea relaxărilor și faptul că varianta Delta devine dominantă există această probabilitate de creștere. Considerăm că e foarte probabil să ajungem la final de august la peste 900 de cazuri pe zi și în septembrie, a doua parte, peste 1500 – 1600 de cazuri”, a mai spus acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *