Diploma de master a lui Florin Cîțu – precizările Guvernului. Reprezentanții Executivului au reacționat marți seara, după ce în spațiul public au apărut informații că anul absolvirii masterului din SUA în CV-ul lui Florin Cîțu nu este corect.

Guvernul României a transmis că premierul Florin Cîțu nu a încercat să inducă în eroare opinia publică în legătură cu studiile sale.

Premierul și-a trecut în CV că a terminat masterul la Iowa, Statele Unite, în 1999, dar universitatea a transmis, într-un răspuns pentru cotidianul Libertatea, că acesta a finalizat în 2002.

„În situația în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu școala doctorală. Este și cazul premierului Florin Cîțu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University și, în consecință, a continuat parcursul universitar cu școala doctorală. În timpul școlii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master”, se arată în comunicatul Guvernului.

Diploma de master a lui Florin Cîțu. Executivul a mai precizat că dacă studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertație, universitatea le oferă studenților o diplomă de master.

„Pentru acuratețea informației, premierul a menționat, în CV-ul său, în cazul școlii doctorale, că, deși cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obțină disertația. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîțu a fost de bună-credință atunci când și-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale”, se mai arată în comunicat.

Guvernul a precizat că premierul a obținut diploma de master la Iowa State University, informație obținută inclusiv de o parte dintre jurnaliști.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *