Florin Cîțu se consideră singurul politician care „a făcut un pas în lateral”
Florin Cîțu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, după ședința coaliţiei, că, „dacă totul merge bine”, bugetul pentru 2022 ar putea fi aprobat până în 23 decembrie. Totodată, a afirmat Cîțu, OUG pentru măsurile fiscal-bugetare va fi adoptată vineri, iar Legea plafoanelor săptămâna viitoare.

„Am discutat pe scheletul bugetului. Înţeleg că vineri va fi OUG pentru măsuri fiscal bugetare, săptămâna viitoare Legea plafoanelor şi, dacă totul merge bine, ar trebui să avem şi un buget aprobat până în 23 decembrie, a declarat Florin Cîțu, luni seara, la finalul ședinței coaliției.

Potrivit acestuia, deficitul bugetar asumat este de 5,84 pe cash şi de 6,2-6,3 pe ESA.

Întrebat dacă investiţiile vor rămâne la 7% din PIB, Florin Cîțu a răspuns: „Aşa ar trebui să fie. Să vedem forma finală a bugetului”.

Chestionat şi dacă vor exista resurse pentru cei 1.200 de lei care ar urma să fie daţi celor cu pensii mai mici de 1.600 de lei în luna ianuarie, el a subliniat că ceea ce s-a discutat nu se mai reia.

„Ce s-a discutat în programul de guvernare nu se mai rediscută. Acelea nu se mai rediscută. Banii vin din buget ca peste tot. (…) Sursa de finanţare este bugetul de stat întotdeauna, nu există o sursă specială pentru pensii”, a spus Florin Cîţu.

El a arătat că ajutorul de 1.200 de lei pentru pensionari va fi acordat în baza unei formule.

„Este o formulă. Ministerul Muncii o să vină şi o să vă explice. Vom avea o discuţie şi mâine”, a precizat liderul PNL, Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, în şedinţa coaliţiei, nu s-a discutat despre certificatul verde COVID.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *