Florin Cîțu are sprijinul PNL în continuare, după demiterea lui Voiculescu
Florin Cîțu are sprijinul PNL în continuare, după demiterea lui Voiculescu

Florin Cîțu are sprijinul PNL în continuare, după demiterea ministrului sănătății, Vlad Voiculescu. Negocierile pentru desemnarea unui succesor ale acestuia au continuat toată ziua de luni, fără a se ajunge la un consens, iar liderii coaliției se vor întâlni din nou marți după amiază.

Florin Cîțu are sprijinul PNL și al lui Ludovic Orban, a declarat chiar el luni seara, după încheierea discuțiilor din coaliție iar prioritatea principalului partid de guvernământ este continuarea guvernării.

„PNL este unit în a susține premierul în acest moment. (..:) Președintele PNL, Ludovic Orban, este un om responsabil care are în primul rând, în față, interesul Partidului Național Liberal. PNL este un partid responsabil, care nu vrea să arunce în aer România nici un moment. Ludovic Orban este un politician cu multă experiență în România, nu are nevoie de o reevaluare de la cineva care abia a intrat în politică”, a declarat premierul la Digi 24.

Discuțiile cu liderii coaliției continuă, a precizat Florin Cîțu.

„Mâine (marți, n.r.) de la ora 16.00 ne vom întâlni din nou în coaliție. Cred că această coaliție trebuie să guverneze patru ani de zile. (…) Românii să fie siguri că voi guverna respectând atribuțiile constituționale pe care le am. (…) În acest moment așteptăm o nominalizare pentru ministrul Sănătății din partea USR PLUS”, a adăugat primul-ministru.

El consideră că, pentru România, „cea mai bună opțiune” este actuala coaliție de guvernare.

„Cea mai buna opțiune pentru România e această coaliție. Eu asta cred că e singura soluție. Trebuie să avem această coaliție funcțională. E dreptul colegilor de la USR-PLUS să nominalizeze pe cineva la Ministerul Sănătății. Cred că avem un moment, ca orice coaliție, e un astfel de moment și vedem cum îl depășim. Trebuie să vedem și acele valori și principii care ne-au adus aici”, a precizat Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *