Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat, luni, că soluția pentru a trece peste această criză politică și peste iarna dificilă este votarea de către PSD și USR a unui guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă.

El susține că alternativa „reală”, dacă nu trece această propunere de guvern, este reprezentată de alegerile anticipate. Totodată, Florin Cîțu a spus că nimeni din conducerea PNL nu a propus revenirea USR în Coaliție.

„Dacă ceea ce au spus cei de la PSD și USR în ultimul timp nu sunt doar vorbe, ar trebui să vină să susțină acest guvern minoritar și să rezolvăm această criză politică. Este vorba de maturitate politică, de situația prin care trece România. Nu există niciun argument astăzi, când avem un guvern condus de un premier desemnat care nu mai este în persoana președintelui PNL, care a adus în jurul său votul minorităților, UDMR, să nu fie votat de parlamentarii de la USR și PSD”, spune Florin Cîțu.

„Știm foarte bine că PSD a spus tot timpul că nu vrea la guvernare, deci n-a existat niciun argument ca PSD să vină cu această cerință, iar cei de la USR au plecat de la guvernare acum o lună de zile. Soluția este acest guvern minoritar condus de domnul Nicolae Ciucă și să trecem peste această perioadă dificilă, această iarnă. Putem să ne întâlnim în primăvară să discutăm cu toții să vedem dacă există alte soluții, dar astăzi, pentru români, aceasta este cea mai bună soluție”, a spus Florin Cîțu.

„Dacă acest guvern nu trece, nu putem să evităm alegerile anticipate”

„Există o alternativă, pe care nu și-o dorește nimeni, dar este o alternativă reală: dacă acest guvern nu trece, nu putem să evităm alegerile anticipate. Atunci, responsabilitatea trecerii României cu un guvern interimar într-o perioadă dificilă este a celor de la USR și PSD. Dacă ei doresc alegeri anticipate, să le spună românilor că asta este ce doresc”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă va susține conducerea PNL reîntoarcerea USR la guvernare, Florin Cîțu a precizat: „Nimeni nu a propus acest lucru în conducerea PNL. Nu are sens să discutăm despre scenarii. Avem un singur mandat votat în BPN. Alte variante nu sunt. Sunt doar speculații”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *