Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, luni, noile restricţii care tocmai au intrat în vigoare în România. La un moment dat, acesta a rămas fără cuvinte la întrebarea unui reporter.

Reporter: Vom avea nevoie de Certificat Verde la înmormântări?

Raed Arafat: La?

Reporter: La înmormântări…

Raed Arafat (şocat): La înmormântări?! Dar înmormântările unde se fac? Înmormântările se fac în aer liber, în cimitir, deci, acolo nu cred că…

Reporter: Se intră în biserică…

Raed Arafat: La biserică… La biserică, aveţi regulile ei. Se intră cu mască, cu 2 metri distanţă. Aşa e prevăzută în Hotărârea de Guvern.

Reporter: Am înţeles (uşor dezamăgit). Putem avea un lockdown de Crăciun?

Raed Arafat: La acest moment, v-am zis, nu speculăm nimic. Aşteptăm să vedem evoluţia. Vă mulţumesc mult.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni Hotărârea numărul 94 privind stabilirea unor măsuri suplimentare. Potrivit CNSU, certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în mall-uri. Hotărârea adoptată vineri de Guvern nu include, în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta documentul în centrele comerciale. De asemenea, s-au stabilit noi excepții pentru intrarea în instituțiile publice, de exemplu, pensionarii care nu sunt vaccinați pot intra în instituții precum Poșta, pentru a-și ridica pensia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *