Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că Guvernul nu a dat mandat niciunui ministru pentru discuții bilaterale cu Grecia pentru un pașaport de vaccinare.Cîțu îl contrazice astfel pe ministrul Economiei, Claudiu Năsui, care a afirmat că sunt discuții în acest sens, scrie Digi 24.

„Opinia Guvernului, așa cum am mai spus-o, este că nu avem această discuție în acest moment. Este prematur când ai doar un început de campanie de vaccinare nu poți vorbi de un pașaport de vaccinare.Dacă vom avea toată populația vaccinată, atunci, da, bineînțeles”, a spus Florin Cîțu.

„Nu e niciun mandat să discutăm bilateral cu Grecia pentru un pașaport de vaccinare. Guvernul nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru.Nu putem discuta în acest moment despre așa ceva când avem doar o mică parte din populație (vaccinată – n.r.), chiar dacă suntem prin țările avansate din UE care au o campanie de vaccinare de succes.Să avansăm cu campania de vaccinare și discutăm apoi”, a precizat premierul”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Declarația lui Florin Cîțu vine după ce ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunțat că lucrează deja la acorduri bilaterale cu mai multe țări, pentru ca cetățenii vaccinați să poată călători fără anumite restricții, printre acestea numărându-se Grecia și Israel.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, ieri, că plănuiește o serie de reforme în tot aparatul public, salarizare, pensii și ANAF și de asemenea o restructurare a companiilor de stat, ale căror pierderi din ultimii 30 de ani „sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an”, scrie Digi 24.

„Ce urmează în 2021? Reformă și investiții! (…) Este nevoie de reformă! Reformă în tot aparatul public și în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani”, a spus premierul Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *