Președintele PNL, Florin Cîțu, l-ar fi avansat pe Dan Vîlceanu, actualul ministru al Finanțelor și bunul său prieten, ca variantă de prim-ministru, în cadrul negocierilor cu PSD și UDMR, au declarat pentru Digi24.ro surse politice. „A fost o tatonare”, susțin sursele citate.

Florin Cîțu a avut miercuri o întâlnire la Palatul Victoria, cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, și cu cel al UDMR, Kelemen Hunor, întâlnire în cadrul căreia s-a discutat din nou, fără succes, despre desemnarea unui prim-ministru acceptat de toate cele trei partide. Cei trei lideri au agreat deja varianta rotației de prim-miniștri între PSD și PNL, dar nu reușesc să se înțeleagă în legătură cu cine va începe această rotație.

PSD îl vrea pe Marcel Ciolacu, dar sunt dispuși să facă un compromis, în sensul în care, dacă încep liberalii rotația, să nu fie Florin Cîțu prim-ministru.

Neoficial, se știe că soluția dorită de președintele Iohannis este Nicolae Ciucă, soluție acceptată și de PSD, însă, Florin Cîțu se opune prin toate mijloacele pe care le are la îndemână, acesta fiind unul dintre motivele pentru care negocierile trenează.

Totodată, potrivit Digi 24, ceilalți doi președinți de partide i-au transmis lui Florin Cîțu că acum e problema liberalilor să găsească o soluție, în contextul în care el nu este acceptat ca posibil premier de către PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *