Premierul Florin Cîțu a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă la Sinaia, că nu l-a demis pe Octavian Berceanu de la șefia Gărzii de Mediu, ci i-a fost retras sprijinul politic după ce USR PLUS a ieșit de la guvernare.

Cîțu a amintit și de cazul prefectului Capitalei Traian Berbeceanu (PNL), care în momentul în care „a venit noua coaliție” a fost înlocuit cu cineva de la USR PLUS.

„Domnul Berceanu a fost numit politic și nu l-am demis eu. De fapt i-a fost retras sprijinul politic când USR PLUS a ieșit de la guvernare, așa cum a fost retras prefectul Bucureștiului, domnul Berbeceanu, când a venit noua coaliție pentru că acesta a fost algoritmul politic. În acest moment, toți cei care au fost numiți politic, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic, trebuie înlocuiți”, a declarat Florin Cîțu marți, într-o conferință de presă la Sinaia.

Premierul Florin Cîțu a mai subliniat că nu a numit pe nimeni în locul lăsat liber de Octavian Berceanu, ci atribuțiile sale au fost delegate adjunctului.

„Nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu, ci atribuțiile i-au fost delegate. Niciodată nu am primit vreun semnal de la domnul Berceanu că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să îi preia atribuțiile. Acesta e rolul adjunctului, când domnul Berceanu pleca în concediu. Dacă aș fi avut semnale de la domnul Berceanu, nu aș fi delegat atribuțiile. Am vorbit cu domnul ministru al mediului că situația merge mai departe”, a mai transmis premierul Florin Cîțu.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost demis din funcție, luni, de premierul Florin Cîțu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, el fiind înlocuit interimar de Alexandru Lucian Vasile, comisar adjunct al Gărzii de Mediu. Acesta este fiul primarului din comuna Jegălia, județul Călărași, fiind președintele organizației liberale de tineret Călărași.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *