florin cîțu
florin cîțu

Președintele PNL, Florin Cîțu, a reacționat, marți, după ce Institutul Național de Statistică a anunțat că economia României a crescut în anul 2021: „INS confirmă ce spuneam acum câteva săptămâni”, spune liberalul.

„INS confirmă ce spuneam despre creşterea economică pentru 2021 acum câteva săptămâni. Mai mare cu 1.3 puncte procentuale decât estimările iniţiale. QED ( Quod erat demonstrandum – Ceea ce era de demonstrat – n.r.)”, a scris, marţi, pe Facebook, Florin Cîţu.

Produsul Intern Brut (PIB) al României a crescut în anul 2021 cu 5,9%, comparativ cu anul 2020, la 1.179 miliarde lei preţuri curente. În trimestrul IV 2021, PIB-ul a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,1%1 comparativ cu trimestrul III 2021, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Fostul premier Florin Cîțu a vorbit, în repetate rânduri, despre creşterea economică şi revenire după pandemia de coronavirus.

„Creşterea economică este mai mare decât cea bugetată. Bugetată, a fost o creştere reală de 4,6%, iar acum avem o creştere de 5,6% pentru 2021. Eu vă spun că sunt date parţiale, cred că se va duce spre 6% creşterea economică. (..) Eu vă spun că sunt parţiale şi estimările mele arată o creştere spre 6%, în 2021, chiar dacă rămâne la 5,6%, oricum este un punct procentual peste ce am avut în buget, deci veniturile la buget sunt mai mari, oricum, faţă de anul trecut”, declara, în 15 februarie, preşedintele PNL, Florin Cîțu.

„Economia nu a fost foarte bine, a fost administrată suboptimal”, declară preşedintele PNL, Florin Cîţu, fost premier. El afirmă că fără o economie puternică, fără resurse de la buget, România nu poate gestiona optim criza umanitară.

„Eu am prezentat, ca de fiecare dată, sunt trei mari priorităţi ale guvernului în această perioadă. În primul rând – starea economică. Dacă nu ai o economie sănătoasă, dacă nu gestionezi bine economia, degeaba vrei să ai şi alte obiective, pentru că noi le vei putea duce la îndeplinire şi se leagă exact de ceea ce facem acum. Deci noi trebuie să ne concentrăm ca economia să fie bine administrată. Eu am spus-o şi repet, fără să arăt cu degetul sau să dau vina pe cineva -în primele 2 luni de zile, economia nu a fost foarte bine, a fost administrată suboptimal”, a spus Florin Cîţu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *