Florin Cîțu, după demisia de la șefia Senatului: Am luat decizia pentru a nu crea probleme în PNL
Florin Cîțu, după demisia de la șefia Senatului: Am luat decizia pentru a nu crea probleme în PNL

Florin Cîțu a declarat, marți seară, că este nemulțumit de modul în care comunică cei de la PSD în coaliție. Președintele PNL susține că ar trebui să existe discuții în interior, înainte de a face declarații publice. „Aș vrea mai mult fair-play, nu să aruncăm mesaje în spațiul public. Nu suntem în campanie electorală. Este o coaliție, este un compromis, așa că mă așteptam să fie fair-play”, a precizat Cîțu, la Digi24.

„În acest moment este vorba despre modul în care comunicăm. Măsurile pe care le luăm aș prefera să le discutăm întâi în coaliție și apoi să ieșim cu ele în spațiul public. Pentru că e foarte ușor să scriu și eu pe Facebook că propun să creștem pensiile cu 60% și salariile cu 80% și bineînțeles că nu se poate, iar apoi să spun că nu vrea partenerul de coaliție”, spune Florin Cîțu.

„Aș vrea mai mult fair-play, nu să aruncăm mesaje în spațiul public, pe surse sau prin comunicatori. Nu suntem în alegeri, nu suntem în campanie electorală. Este o coaliție, este un compromis, așa că mă așteptam să fie fair-play”, a spus președintele PNL, Florin Cîțu.

Florin Cîțu a precizat că a cerut în repetate rânduri miniștrilor PNL să nu iasă cu declarații publice controversate și consideră că Partidul Național Liberal poate fi un partener cu care se poate lucra în coaliție.

„Eu sunt cel care le-a spus colegilor mei din Guvern să comunice elegant. Nu vreau o comunicare care să pună în pericol stabilitatea acestei coaliții. Nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliție. De aceea nu vedeți membri din Guvern ai PNL să iasă cu declarații de atac, nu-i vedeți să atace președintele Partidului Social Democrat și să nu aibă un dialog cu el, nu-i vedeți să atace pe altcineva”, spune Florin Cîțu.

„În PNL există acest reproș la adresa mea că am cerut să nu existe niciun fel de atacuri. Dar eu cred că este foarte bine ca PNL să susțină măsurile de guvernare liberale și să arătăm că suntem un partener cu care se poate lucra”, a mai spus Florin Cîțu, la Digi24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *