Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că Executivul a început pregătirea pentru bugetul anului 2021, iar în acest sens propunerea este să fie votat în Parlament pe 4 februarie.

“Am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare şi au un impact bugetar, dar nu pot fi susţinute în totalitate de bugetul anului 2021 (…) toate actele normative, pentru fiecare minister, cu impact bugetar, să vedem unde le punem”, a spus Florin Cîțu.

În acest sens, fiecare ministru trebuie să vină cu o notă de prezentare. Florin Cîţu a adăugat că a cerut ministerelor care au în subordine operatori economici “să facă o analiză pe baza rapoartelor contabile”.

“Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte spre aprobare în Guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante arierate şi aşa mai departe şi, bineînţeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile şi cu termene clare pentru eficientizarea acestor companii”, a mai spus premierul.

Florin Cîțu a subliniat, în acest sens, că “acordarea unor sume de la buget pentru aceşti operatori economici o să fie condiţionată ferm de respectarea măsurilor menţionate în aceste memorandumuri”.

Premierul Florin Cîțu anunță că săptămâna viitoare ar trebui să înceapă a doua fază a campaniei de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că săptămâna viitoare ar trebui să înceapă faza a doua de vaccinare, cea în care vor fi vaccinați lucrătorii din domeniile critice și populația cu grad de risc.

Florin Cîțu a mai spus că ”dacă păstrăm ritmul vom ajunge la capacitatea de 100.000 de vaccinuri pe zi”, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții.

Premierul Florin Cîțu a mai spus că cele 932 de centre de vaccinare organizate în afara spitalelor ar trebui să fie gata până la începutul fazei doi a campaniei de vaccinare.

”Dorința noastră e să creștem numărul vaccinurilor primite săptămânal, ele cresc gradual până în martie”, a mai spus el. România, ca și restul statelor membre UE, primește săptămânal de la Comisia Europeană o cotă de vaccinuri proporțională cu numărul populației.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.