Florin Cîțu se consideră singurul politician care „a făcut un pas în lateral”
Florin Cîțu

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat luni că și-ar dori ca vârsta cetățenilor cu drept de vot din România să fie coborâtă la 16 ani și că o modificare a Constituției în acest sens ar fi „un lucru bun”.

Declarațiile fostului premier au venit în ziua în care a avut loc o ședință solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției României de către Adunarea Constituantă.

„Vedem, de exemplu, în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani. Din punctul meu de vedere, da, eu cred că este un lucru bun”, a declarat Florin Cîţu, la Senat, întrebat de reporteri ce crede despre posibilitatea modificării Constituţiei de către actuala coaliţie PSD- PNL-UDMR.

Președintele PNL Florin Cîțu a precizat că sunt multe aspecte în actuala Constituție care ar trebui revizuite, în special în ceea ce privește raportul dintre principalii factori de decizie din țară: Președinte, Parlament și Guvern.

„Vreau întâi să avem o discuţie în partid, să vedem noi care sunt priorităţile. Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în Partidul Național Liberal întâi”, a mai spus Florin Cîțu.

„E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experienţa şi parlamentară, relaţia dintre Preşedinte – Parlament – Guvern, Guvern – Preşedinte ş.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate. Dar până nu avem în PNL o discuţie clară, despre ce ne dorim de la această modificare a Constituției, nu aş vrea să intru în detalii, dar sunt multe lucruri”, a mai spus Florin Cîțu.

Constituția României, în forma inițială, a fost adoptată în ședința Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991 și a intrat în vigoare în urma aprobării ei în același an, prin referendumul național din 8 decembrie. Singura Lege de revizuire a acesteia a intrat în vigoare pe 29 octombrie 2003, după ce a fost aprobată tot printr-un referendum naţional, ținut pe 18 și 19 octombrie 2003.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *