Vaccinarea anticovid a copiilor este refuzată categoric
Vaccinarea anticovid a copiilor este refuzată categoric

Vaccinarea anticovid a copiilor este refuzată categoric de către majoritatea părinților copiilor mici din România. Pe segmentul 5-11 ani, 80% din părinți s-au declarat împotrivă, potrivit unui sondaj IRES, (Institutul Român pentru Evaluare și Strategie), realizat în parteneriat cu EduPedu.ro.

În total, 79% dintre părinții de copii cu vârste între 5 și 11 ani nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor anti-COVID. Dintre aceștia, 67% vor participare fizică la ore, iar 12% sunt de acord cu participarea online la cursuri. Doar 18% vor prezență la cursuri în baza vaccinării.

În rândul părinților care au copii de 12-18 ani, 64% dintre cei intervievați se poziționează pentru participarea școlarilor la cursuri fără a fi nevoie de vaccin anti-COVID, relatează B1TV.

Vaccinarea anticovid a copiilor, refuzată categoric în România. De asemenea, potrivit sondajului, puțin peste 50% dintre părinții cu copii de 5-11 ani au discutat cu cei mici despre vaccinarea anti-COVID. Procentajul copiilor decedați în urma infectării cu SARS-COV-2 este aproape de zero absolut.

1 din 5 părinți intervievați a declarat că a fost infectat cu SARS-COV-2.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 18-25 noiembrie 2021, pe un eșantion de 897 de părinți. Analiza a fost prelucrată în contextul în care Guvernul României a anunțat că se pregătește și administrarea serurilor anti-COVID-19 pentru segmentul de vârstă 5-11 ani, din luna decembrie 2021.

La nivel național, rata de infectare continuă trendul descendent. Astfel, duminică, 5 decembrie, doar 9 orașe din România înregistrau o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori. La nivel național, aproape 40% dintre cetățeni figurează cu serul anti-COVID-19 administrat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *