Testele distribuite în școli pentru testarea elevilor acasă au ajuns pe net
Testele distribuite în școli pentru testarea elevilor acasă au ajuns pe net

Testele distribuite în școli pentru testarea elevilor acasă au ajuns la vânzare pe internet, după ce unii părinți au decis să le pună pe siturile de anunțuri în loc să-și testeze copiii.

Testarea elevilor nu este obligatorie, astfel că unii dintre elevi sau părinți au descoperit că aceasta poate fi o cale rapidă să facă bani, vânzând kiturile furnizate, relatează B1TV.

Afacerea pare să fi fost o idee care a început deja să dea roade. Kiturile de testare pentru elevi au fost distribuite de puțin timp, însă părinții deja le-au urcat la vânzare în mediul online. Problema apare în contextul în care zeci de unități de învățământ din România au decis ca testarea elevilor să se realizeze acasă, de două ori pe săptămână, de către părinți.

În funcție de cantitatea de kituri prețurile variază de la 18, la 20 de lei și ajung chiar la 50 de lei dacă sunt vândute mai multe kituri de testare la un set.

Cum se vând testele testele distribuite în școli pentru testarea elevilor

Luni a fost prima zi în care s-au împărțit kit-urile de testare pentru elevi, deja ambalate individual, așa cum au solicitat profesorii. Tot luni au apărut pe internet și primele oferte de la părinții care le-au scos la vânzare. Se pare că în loc să le folosească pentru testarea copiilor înainte de a merge la școală, părinții au decis să le vândă la diferite prețuri pe platformele de comerț online, notează Digi24.

Testarea elevilor pentru COVID-19, realizată și la școală și acasă

Procedura testării elevilor pentru COVID-19, la școală, a fost una clară. Testarea se realizează de două ori pe săptămână, în zilele de uni și de joi, înainte de începerea orelor. Procedura urma să fie realizată în fața unui cadru medical.

Mai multe școli au decis însă să lase elevii să fie testați acasă, de către părinți, iar comunicarea și verificarea procesului de testare ar fi urmat să fie realizată fie prin comunicare rezultatului doar dacă acesta este pozitiv, fie prin prezentarea testelor la școală, decizia fiind luată de fiecare unitate de învățământ în parte.

Având în vedere că nimeni nu poate garanta rezultatului testului realizat acasă, autoritățile fac apel la buna credință a cetățenilor și părinților și îi îndeamnă să fie responsabili.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *