Formele de boală sunt severe, tot mai multe persoane manifestă simptome iar pacienții sunt mult mai tineri ca anul trecut, spune medicul Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta din București. Ea pune toate aceste manifestări ale epidemiei de coronavirus pe seama tulpinei britanice mult mai agresive, care s-a răspândit și în România.

„Pot să spun că pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut. De asemenea, persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toți membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment și acest lucru, și tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul 3 a început și în România” a declarat Beatrice Mahler la B1TV.

Beatrice Mahler se declară îngrijorată de evoluția epidemiei, la acest moment.

„În ultimele patru zile, secția Covid este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienți care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluție care nu ne liniștește deloc, din contră. Cel puțin pe mine mă îngrijorează”, a declarat Beatrice Mahler, luni, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Până la, 1 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 804.090 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, conform bilanțului prezentat luni de Grupul de Comunicare Strategică, care a precizat că 741.471 de pacienți au fost declarați vindecați. 20.403 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

De la debutul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 și până luni seară, în țara noastră au fost administrate 1.565.021 de doze, la 946.781 de persoane – 618.241 dintre acestea au primit inclusiv rapelul. În total, la nivelul centrelor de vaccinare din România, au fost înregistrate 5.458 de reacții adverse comune și minore, reprezentând o pondere de 3,5 din mia de doze administrate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *