Formularul COVID este obligatoriu la intrarea în țară cu 20 decembrie
Formularul COVID este obligatoriu la intrarea în țară cu 20 decembrie

Formularul COVID este obligatoriu la intrarea în țară începând cu 20 decembrie, a anunțat premierul Nicolae Ciucă miercuri, la debutul ședinței de Guvern. Prin acesta se urmărește controlul epidemiologic al persoanelor care intră în România.

Astăzi vom aproba formularul de intrare în România, prin proiectul de Ordonanță de Urgență pentru implementarea formularului pentru pasageri. Astfel, începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în țara noastră trebuie să completeze formularul digital pentru intrarea în țară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. Noua tulpină SARS-COV-2 și situația epidemiologică din țară impun măsuri de protecție cât mai eficiente în România, mai ales acum, când se apropie sărbătorile de iarnă.

Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru. Prin intermediul său vom eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populației. DSP-urile vor putea depista și lua legătura mai ușor cu persoanele infectate cu SARS-COV-2″, a declarat Nicolae Ciucă, citat de B1TV.

Formularul COVID intră în vigoare din 20 decembrie. La nivel național, rata de infectare continuă trendul descendent, de la 0,86 luni, la 0,82 la mie marți, adică de 0,08 infectări la suta de locuitori.

Potrivit buletinului informativ de marți, la nivel județean, cele mai mici valori sunt înregistrate în Vaslui – 0,26, Vrancea – 0,27, Suceava – 0,29 și Călărași – 0,39 la 1.000 de locuitori. Toate județele României sunt în scenariul verde.

Până ieri, 14 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1,79 de milioane de cazuri de infectare cu SARS-COV-2, dintre care 1,71 de cazuri au fost declarate vindecate.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *