Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a afirmat că Rusia ar putea anexa regiunea separatiste georgiene, Osetia de Sud și Abhazia.

Este chiar foarte posibil să fie pusă în aplicare (n.r. anexarea) dacă există motive întemeiate pentru asta”, a spus Medvedev într-un articol al unui ziar rus, potrivit B1TV.

Georgia este o fostă republică din Caucaz care s-a confruntat cu Rusia în 2008, într-un război fulger în urma căruia Rusia a recunoscut ca fiind independente regiunile separatist pro-ruse Osetia de Sud și Abhazia.

Oficialii din Georgia au anunțat de mai multe ori că sunt de acord să se alăture NATO, care ar păstra integritatea teritorială a țării.

Amenințările lui Medvedev vin într-un moment în care relațiile dintre Rusia și Occident sunt tensionate. Rusia a fost sancționată de Occident pentru invadarea Ucrainei în 2014 și pentru sprijinul acordat separatiștilor din estul Ucrainei.

Anunțul lui Medvedev a fost condamnat de Georgia și de Occident. Statele Unite au avertizat că Rusia va plăti un preț greu dacă va anexa regiunile separatiste georgiene.

Anexarea regiunii separatiste georgiene ar fi o încălcare a dreptului internațional și ar agrava tensiunile dintre Rusia și Occident.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *