Franța livrează armament în continuare în Ucraina, pentru a o susține
Franța livrează armament în continuare în Ucraina, pentru a o susține

Franța livrează armament în continuare în Ucraina, pentru a o susține în războiul pornit de Rusia, a anunțat șefa diplomației franceze, Catherine Colonna.

Ministrul de externe francez a anunțat luni că Franța își va „continua și accentua” livrările de armament către Ucraina, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Kiev

În timpul unei conferinţe de presă susţinute alături de omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, Colonna a declarat că „Emmanuel Macron i-a împărtăşit decizia sa preşedintelui Zelenski de a continua şi chiar a accentua sprijinul” său militar pentru Ucraina.

„Acest sprijin va continua”, a afirmat şefa diplomaţiei franceze, potrivit AFP, relatează B1TV.

La sfârșitul lunii aprilie, președintele Franței a anunţat trimiterea de material militar către Ucraina, printre care se află și tunuri automotor de tip Caesar.

În ceea ce privește eficiența acestor obuziere „s-au dovedit arme fiabile şi eficace”, a explicat Kuleba. „Însă acestea nu sunt singurele arme care sosesc din Franţa şi pentru fiecare armă noi suntem recunoscători”, a mai specificat acesta.

Șefa diplomației franceze a declarat că alte livrări de echipamente militare ar putea avea loc în următoarele săptămâni. Venitul total la care s-ar putea ajunge în ceea ce privește ajutorul Franței pentru Ucraina atât pe plan militat, cât și pe plan umanitar, ar putea fi de două miliarde de dolari.

La fel ca aliaţii săi, Franţa nu este în război împotriva Rusiei, însă angajamentul nostru este puternic în a acorda Ucrainei echipamente de apărare”, a adăugat ministrul francez.

Scopul este de „a face nesustenabil preţul continuării acestei agresiuni pentru Rusia”.

Conversaţiile între preşedintele Republicii şi Vladimir Putin sunt conversaţii directe şi sincere”

Zilele trecute, ministrul de externe al lui Putin, Serghei Lavrov, a acuzat Franţa că „înarmează activ Ucraina, inclusiv cu arme ofensive” şi în ciuda „bunelor relaţii de încredere care există între Macron şi Putin”, într-un interviu difuzat de postul de televiziune francez TF1.

La rândul său, șefa diplomației franceze a spus „Conversaţiile între preşedintele Republicii şi Vladimir Putin sunt conversaţii directe şi sincere”.

În plus, aceasta a făcut declarații și despre „cererea legitimă” a Ucrainei, care doreşte să adere la Uniunea Europeană. Catherine Colonna a spus că Franţa, care deţine preşedinţia Consiliului UE, este „favorabilă unei apropieri a Ucrainei şi chiar unei apropieri accelerate”, precum şi deschiderii de „căi de solidaritate şi căi de cooperare”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *