Gabriela Firea cere președintelui Iohannis și CSAT să analizeze poluarea din București
Gabriela Firea cere președintelui Iohannis și CSAT să analizeze poluarea din București

Gabriela Firea cere ca poluarea din București să fie analizată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Primarul Capitalei a transmis o adresă președintelui Klaus Iohannis și CSAT în acest sens, afirmând totodată, că Primăria are „niște piste de posibili poluatori industriali”.

„Am trimis o adresă către președinte și CSAT unde am descris ce s-a întâmplat și am solicitat să se analizeze situașția gravă din București într-o ședință CSAT. Sunt convinsă că președintele se va implica și vom afla cine e poluatorul”, a declarat Gabriela Firea, precizând că s-a adresat și Parlamentului pentru discutarea situației poluării în comisiile de specialitate, arată Hotnews.

Ministerul Mediului ar fi trebuit să ridice filtrele de la aparatele de măsurare a calității aerului astfel încât să poată spună „ce particule au fost și cine e poluatorul”, consideră Firea.

„Trebuiau ridicate filtrele, din informațiile pe care le deținem nu le-au ridicat. Dacă s-au ridicat este și mai grav. Înseamnă că se știa. Solicităm Ministerului Mediului să ridice filtrele de la propriile aparate de măsurare a calității aerului și să ne spună ce particule au fost și cine e poluatorul”, a spus Firea.

Firea respinge categoric varianta poluării cauzate de arderile de cauciucuri, obicei de Lăsata Secului, pentru că asta s-a întâmplat și în anii trecuți fără să rezulte o poluare masivă.

Primarul General a afirmat că Primăria are „niște piste de posibili poluatori industriali”, „supoziții care se bazează pe anumite informații” care ar trebui să fie cercetate de instituțiile statului cu atribuții în domeniu.

Pistele Gabrielei Firea cu privire la poluare. Gabriela Firea cere anchete

– CET-urile ar fi putut arde mai multă păcură, CET Progresul și Grozăvești, e posibil să fi ars mai multă păcură și să nu fi avut filtrele curățate

-poluarea ar fi provenit de la cei 118 agenți economici, care dețin de la Agenția de mediu autorizații pentru instalații autorizate de ardere

-cele două depozite de deșeuri: Chiajna și Vidra, și Groapa de Gunoi de la Glina. ”Am primit informații că au avut arderi necontrolate cu depășiri” a spus Gabriela Firea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *