BOR intervine în scandalul interzicerii avortul. Vasile Bănescu: "Biserica nu poate fi niciodată anti-natalistă, ci doar pro-viață"
BOR intervine în scandalul interzicerii avortul. Vasile Bănescu: "Biserica nu poate fi niciodată anti-natalistă, ci doar pro-viață"

Genul în loc de sex va apărea pe noile cărți de identitate, a clarificat ministrul de interne Lucian Bode, iar Biserica Ortodoxă Română a protestat împotriva acestei decizii. Este o decizie cu dedicație pentru comunitatea LGBT+, consideră reprezentanții Bisericii.

„A susține că genul are doar un înțeles binar („masculin” sau „feminin”) denotă fie sfidarea prin ignoranță a gramaticii, unde genul este la el acasă, fie ocultarea adevărului prin minciună.

Plus discriminarea cruntă, prin tăcere, a „neutrului” a declarat purtătorul de cuvânt al patriarhiei, Vasile Bănescu, potrivit B1Tv.

„În discuția politicianistă, nu în absentul dialog public, despre opțiunea între „sex” și „gen” referitoare la noile cărți de identitate, acest din urmă termen nu are nicio legătură cu identitatea biologică a persoanei care primește acest document, ci doar cu recenta ideologie a transgenderismului care începe să pătrundă ca un gaz toxic și în interstițiile spațiului public românesc. Pe ușa larg deschisă a unor instituții, a căror rațiune ultimă este chivernisirea responsabilă și onestă a binelui comunitar în toate registrele lui, nu al diluării acestuia până la confundarea cu surogate pline de E-uri ideologice total nesănătoase”, a declarat Vasile Bănescu.

Genul în loc de sex va apărea pe noile cărți de identitate. Primele noi cărți de identitate însemnate cu „gen” vor fi înmânate cetățenilor din luna septembrie, a spus ministrul de interne Lucian Bode.

„Am avut aceste discuţii din noiembrie 2020 până în martie 2021 şi de comun acord am agreat că în traducerea regulamentului european gender înseamnă gen, dar ca să nu avem absolut nicio discuţie pe această temă, am scris explicit în Hotărârea de Guvern că în România prin gen se înţelege masculin şi feminin.

Este foarte bine că avem aceste dezbateri publice, de aceea avem şi acest proiect pilot, să vedem ce disfuncţionalităţi apar între instituţiile care colaborează în emiterea acestui document şi dacă cei care n-au avut o părere din noiembrie până în martie au acum o părere şi spun răspicat că trebuie să schimbăm ceva, se poate schimba”, a menţionat ministrul de Interne.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *