George Simion a pichetat una din casele deținute de Klaus Iohannis, la Sibiu, într-un video live pe care l-a transmis pe Facebook. Deputatul AUR a ținut să-i transmită un mesaj public președintelui României Klaus Iohannis, acuzând presiuni în justiție împotriva sa și a formațiunii pe care o conduce.

George Simion a mers luni la Sibiu, unde s-a filmat din fața uneia dintre casele președintelui Klaus Iohannis. Co-președintele AUR i-a transmis președintelui României să „nu mai trimită procurorii să interzică AUR și să ne scoată în afara legii”. „Ei vor să ne aresteze deși ei ar trebui arestați” a spus George Simion.

George Simion a pichetat o casă a președintelui Iohannis de la Sibiu. „Retrage-ți procurorii, retrage-ți frații Muraru. Pentru cele șase case pe care le-ai câștigat, chipurile, din meditații o să plătești. Dar până atunci te dăm jos!”, a mai declarat Simion din fața unei clădiri pe care prezentat-o drept una dintre casele președintelui.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că au deschis dosar penal in rem pentru că Alianța pentru Unirea Românilor ar fi minimalizat importanța Holocaustului, spunând că este o ”temă minoră”.

Parchetul General anunță, într-un comunicat de presă, că procurorii s-au sesizat din oficiu privind un comunicat de al AUR în care este minimalizat Holocaustul.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului.

Potrivit legii, negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

O fi coincidenţă că astăzi s-a sesizat din oficiu Parchetul General pentru comunicatul AUR după ce aseară i-am acuzat pe fraţii Muraru într-o emisiune televizată că au luat parte, în tinereţe, la activităţi legionare?!”, a scris George Simion pe Facebook.

În comunicatul invocat de procurori, AUR spune că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă „teme minore” care „au fost ridicate la rangul de materii”, în ceea ce califică a fi drept o „acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.

Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, Alexandru Muraru, susține că AUR ar trebui scos în afara legii pe motiv de antisemitism.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *