George Simion, cofondatorul AUR este unul din ultrașii aflați în tribune
George Simion, cofondatorul AUR este unul din ultrașii aflați în tribune

George Simion, cofondatorul AUR este unul din ultrașii aflați în tribune la meciurile naționalei și a avut de-a face de-a lungul timpului cu fostul președinte al LPF, Mitică Dragomir. Acesta a fost surprins să afle că Simion va intra în Parlamentul României, după scorul total neașteptat pe care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) l-a obținut la alegerile parlamentare.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost mirat să afle că George Simion, unul dintre ultraşii care încurajează naţionala României din tribune, dar şi co-fondator al AUR, în acelaşi timp, a ajuns în Parlament, cu partidul său.

„Nu mă apuc să-mi dau cu părerea acum pentru că nu am detalii prea multe despre ei. Aşa că nu ştiu nici dacă este un partid naţionalist cum văd că spun unii. Dar ascultaţi ce vă spun. Dacă pică Trump, toţi ăia care conduc scoţând în faţă naţionalismul vor pica direct în freză. Ascultaţi ce vă spun eu!

Foarte bine, îmi plac ăştia naţionalişti. Să schimbe şi legile pe care le-am făcut. Suntem pe drumul cel bun. S-o modifice, legile sunt făcute pentru a fi modificate. Nu ştiu dacă vor reuşi. Să mai vină şi alţii, cică sunt oameni deştepţi, isteţi”, a spus Dumitru Dragomir, citat de B1TV.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este marea surpriză a alegerilor parlamentare de duminică. Conform rezultatelor de la alegerile parlamentare 2020, partidul co-prezidat de George Simion (34 de ani) a depășit pragul electoral și va intra în Parlamentul României.

Cine este George Simion?

George Simion este activist civic, unul dintre principalii susținători ai unirii României cu Republica Moldova. Originar din Focșani, de-a lungul timpului a făcut parte din mai multe asociații. Una dintre primele apariții TV a fost în prezența fostului președinte Ion Iliescu. În urmă cu mai mulți ani, Simion și-a făcut apariția cu mai multe lumânări în urma lui Iliescu, în memoria victimelor din 1989 și a mineriadelor.

George Simion, cofondatorul AUR, și-a asumat rolul politic anul trecut în septembrie, când a format partidul.

George Simion este unul dintre liderii ultraşilor de la meciurile echipei naţionale a României, iar una dintre legile pe care le contestă vehement este Legea 4, cunoscută şi ca „Legea Dragomir”, prin care Jandarmeria a primit mai multe drepturi la evenimentele sportive.

„Legea 4 a fost impusă de Jandarmerie prin intermediul lui Mitică și a fost adoptată în totală necunoștință de cauză de Parlament. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi fost reprezentați, dacă ne-am fi folosit toate pârghiile de presiune, dacă am fi acționat uniți”, spunea Simion.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *