Image default
Actualitate

GAME OVER. Partidul Mișcarea Populară nu intră în Parlament

Partidul Mișcarea Populară nu intră în Parlament. Traian Băsescu părăsește politica odată cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, oamenii alături de care a monopolizat spațiul public vreme de 30 de ani. PMP a ratat intrarea în Parlament cu aproape 2500 de voturi.

Partidul lui Traian Băsescu a adunat 241000 de voturi din țară și diaspora. Mai aveau nevoie de aproape 3000 de voturi din cele 18.000 exprimate prin corespondență. PMP a mai strâns numai 400 de voturi din corespondență și astfel a ratat pragul de 5% necesar pentru intrarea în Parlament.

Acest lucru complică și mai tare calculele pentru formarea unui viitor guvern. Cea mai mare parte din mandatele care s-ar fi dus la Partidul Mișcarea Populară vor fi contabilizate de PSD. O parte se vor duce la PNL și USR, dar potențiala coaliție de dreapta PNL-USR-UDMR este tot mai departe de adunarea a 51% din parlamentari.

Traian Băsescu nu s-a mai implicat masiv în această campanie electorală. Partidul trebuia să arate că poate să trăiască și fără imaginea și aportul întemeietorului său. Cu Tomac președinte, PMP spera să adune multe voturi din Republica Moldova. În final, calculul a fost greșit.

Fără parlamentari, PMP nu va beneficia nici de finanțare publică din partea statului. Este foarte posibil ca Mișcarea Populară să fie absorbită de către Partidul Național Liberal. Cele mai importante personalități ale PMP sunt Robert Turcescu, Florian Bichir, Mihai Neamțu, Cristi Diaconescu sau Ioana Constantin.

Related posts

Jurnalistul Florian Bichir, reacție după condamnarea lui Dan Andronic în dosarul Ferma Băneasa: „Mă doare teribil nedreptatea care i se face”

Andrada Ionescu

Jurnalistul și istoricul Florian Bichir deschide lista PMP la Senat, la Argeș

Andrada Ionescu

Leave a Comment