12068462 1131830940163789 1013530861499038097 o 1024x649 1

 

Fostul președinte Traian Băsescu afirmă că PMP „şi-a luat «aurul» înapoi” din ultimele cinci secţii de votare numărate din Republica Moldova.

„PMP și-a luat ”aurul” înapoi din ultimele 5 secții de votare numărate din Republica Moldova!!!!!”, a scris Traian Băsescu pe Facebook, la scurt timp după ce Biroul Electoral Central a anunțat primele rezultate parțiale oficiale de la alegerile parlamentare.

Potrivit BEC, PMP a obținut 4,69% la Camera Deputaților și 4,77% la Senat. Aceste rezultate sunt însă după centralizarea proceselor verbale din 62,54% secţii de votare. Următorul anunț al BEC va fi la ora 13:00.

Și liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat că formațiunea politică este încrezătoare.

„BEC a prezentat date parțiale, nu cele finale, noi suntem încrezători. Așteptăm să se numere toate procesele verbale, inclusiv în Republica Moldova, unde PMP a câștigat alegerile”, a spus Tomac într-o intervenție telefonică la Digi24.

”Covidul și-a spus cuvântul, în mod clar pe noi ne-a afectat prezența redusă. Rămânem încrezători că PMP-ul va avea rezultatul pe care și-l dorește, anume intrarea în Parlament”, a adăugat acesta.

Traian Băsescu, convins că PMP intră în Parlament

Duminică seară, Traian Băsescu spunea că PMP va ajunge la 7% după redistribuirea voturilor.

„Dacă era rezultatul sub 5%, vorbeam eu primul. Așa a vorbit președintele partidului primul.Pentru PMP, aceste alegeri au arătat că se poate și fără Băsescu. Partidul a trecut pragul, iar PMP-ul va avea 7% fără redistribuire.Îi felicit pe toți cei care au dus această campanie în condiții dificile, dar nu pot să nu mă gândesc că avem alegerile cu cea mai slabă participare, ceea ce va pune mari probleme de menținere a legitimității timp de 4 ani. Va fi un guvern cu o susținere foarte fragmentată, și va fi un guvern care, în raport cu obiectivele pe care România ar trebui să le aibă, va avea o susținere la limită în parlament.Asta ar trebui să îi dea de gândit președintelui Klaus Iohannis, atunci când va stimula, într-un fel sau altul, majoritatea parlamentară. Ar trebui să îi dea de gândit și prezența la urne.La vot va fi o bătălie consistentă, care se va duce până la numărarea ultimului vot, între PNL și PSD. Eu sper că domnul președinte Iohannis să facă ceea ce trebuie să facă și să trimită PSD-ul și PRO România în opoziție.Că cetățean sunt îngrijorat în ceea ce privește fragilitatea viitorului Guvern, dar asta este democrația și trebuie să luăm lucrurile așa cum sunt”, a declarat Traian Băsescu.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *