George Simion, convins că printre membrii AUR se află și reprezentanți ai serviciilor secrete: ”Ori fac parte din anumite structuri de informații, ori transmit mai departe”
George Simion, convins că printre membrii AUR se află și reprezentanți ai serviciilor secrete: ”Ori fac parte din anumite structuri de informații, ori transmit mai departe”

George Simion a anunțat, vineri, în fața sediului Brigăzii Rutiere București, că a primit decizie de clasare a dosarului penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat și a acuzat că se doreşte „terfelirea” imaginii sale publice.

În plus, George Simion a declarat, pentru Gândul, că este „convins” că printre membrii AUR se află și reprezentanți ai serviciilor secrete.

George Simion a organizat, vineri, o conferință de presă extraordinară, chiar în fața sediului Brigăzii Rutiere București, pentru a transmite că dosarul penal întocmit pe numele său de polițiștii bucureșteni, în urma acuzațiilor de conducere a unui vehicul fără permis, a fost clasat.

”Dosarele mele «penale» au fost clasate: conduceam mașina cu carnet valabil, scrie negru pe alb. Totul a fost orchestrat pentru a distruge protestul”, a scris copreședintele AUR pe Facebook, înainte de conferință.

Președintele AUR a vorbit și despre posibila prezență a reprezentanților serviciilor secrete în partidul său.

”Sunt convins că avem pe lângă noi, poate chiar în rândurile noastre, oameni care ori fac parte din anumite structuri de informații, ori transmit mai departe. Ăsta era marele pericol. Noi am vrut să organizăm un protest guvernamental.

Am văzut această idee ca ultimă soluție de protest față de ce va urma și, practic, eu, ca principal organizator, am fost portretizat ca fiind penal, ca fiind un iresponsabil. Ce oameni să mă urmeze dacă eu conduc mașina fără permis sau cu permisul suspendat?

Toată logistica noastră, autocarul unde aveam generator, boxe, platforma noastră pentru protestul care urma să se desfășoare duminică a fost anihilată, ridicată ilegal, pentru că nu ai voie să intri într-un autovehicul să scoți cu forța oamenii și nu ai voie să ridici un autovehicul atâta timp cât sunt oameni în interior”, a spus George Simion, în exclusivitate pentru Gândul.

Întrebat dacă dosarul în care a fost acuzat de conducerea unui vehicul fără a avea permis ar fi afectat procentele AUR, George Simion a recunoscut că există o scădere, dar care nu este cauzată în totalitate de acest incident.

”Din studiile de piață pe care le-am consultat și noi, pentru că nu comandăm sondaje, am văzut o scădere. Noi ne duelăm pentru locul doi în preferințele românilor cu Partidul Național Liberal”, a declarat președintele AUR.

Conform analizelor interne, scăderea procentelor partidului, deși ar avea legătură cu acest dosar penal, care a fost clasat, are alte cauze principale.

”Știm că ne-au dat unele sondaje la 25% și după aceea ne-au dat la 14 %, nu doar în urma evenimentului. Ar fi trebuit să fiu arestat poate ca să se producă această diferență, dar în mod clar și luând-o logic, ar trebui să existe o scădere în preferințele electoratului atâta timp cât președintele partidului are dosar penal. De fapt, mi s-au făcut două dosare penale, care s-au clasat acum, cel cu vătămare corporală și cel cu conducere fără permis”, a declarat George Simion pentru Gândul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *