george simion

Preşedintele AUR, George Simion, a fost vorbit într-o emisiune la România TV,  despre problema creşterii pensiilor, cât şi despre criza energetică şi factorii care au provocat-o.

George Simion a denunţat faptul că o comisie de anchetă formată în Parlament pentru a face lumină în cazul achiziţiilor umflate din pandemie nu funcţionează de mai bine de un an, fiind împiedicată de coaliţia de guvernare, prin diverse tertipuri.

„Ar trebui sa lase coalitia de guvernare sa functioneze comisia de ancheta privind achizitiile din pandemie. Baietii astia fusesera alertati inca din feb 2020 si dadusera drumul la achizitii, stiti de domnul Arafat cu izoletele, medicamentele de 10 ori mai scumpe. Iar acum eu am obr’tinut de un an o comisie de ancheta si ei tot ii blocheaza activitatea.Ambele crize, pandemica si energetica, au fost bine folosite pentru a se jefui bugetele nationale. Asta nu doar in Romania, ci peste tot, stiti cum s-a negociat cu firma sotului doamnei von der Leyen”,a spus George Simion.

„Apoi la noi in Romania, numai in guvernarea Ciuca s-au deturnat 5 miliarde. Reglementarea pietei (n.r. de energie) trebuia facuta de anul trecut, dar se va aplica doar de la 1 ianuarie, iar firmele capusa au tras lozul cel mare. Cine a beneficiat dintre politicieni, va trebui sa intrebati procuratura. Am vazut vila domnului Alexe, pentru care e anchetat, am vazut vilele mamei domnului Oprisan de la Vrancea. Mare parte din aceste profituri oricum nu mai sunt in Romania, sunt in paradisuri fiscale. Proprietati in Emirate, proprietati in Spania”, a mai spus George Simion.

La cariera Rosia se vor instala fotovoltaice. De catre cine? De catre Tinamr, OMV Petrom, care au acces direct la Ministerul Energiei, la domnul Virgil Popescu.”, a spus George Simion.

Preşedintele AUR consideră că justiţia română nu este independentă, aceasta fiind principala cauză pentru care progresul ţării noastre este stagnat.

„Ce va faceti sa credeti ca actul de justitie nu apartine tot de partenerul extern, mai ales ca domnii Ciuca si Ciolacu par niste tolerati. S-a dat un rol decorativ CCR, iar pentru incalcarea deciziilor CCR, daca nu se considera greseala grava, nu va mai plati nimeni. Deci am slabit si mai mult justitia”, a mai subliniat George Simion.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *