Liderul AUR, George Simion, critică ordonanța de urgență adoptată luni de Guvern prin care se aduc modificări la Codul penal și solicită o poziție din partea președintelui României, Klaus Iohannis.

Preşedintele AUR, George Simion, a criticat, marţi, emiterea de către Guvern a Ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului penal, în contextul referendumului organizat în 2019 de preşedintele Klaus Iohannis la care s-a votat interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei, menţionând că aşteaptă poziţia şefului statului în această privinţă.

„Vrem să sancţionăm felul în care Klaus Iohannis alege să respecte referendumul pe care el l-a iniţiat în mai 2019, în care se spune explicit că nu se mai vor da ordonanţe de urgenţă pe subiecte legate de justiţie. Tocmai a făcut aşa ceva Guvernul lui Klaus Iohannis, Guvernul condus de Nicolae Ciucă dă o ordonanţă pe legi privind justiţia. Aşteptăm să vedem poziţia lui Klaus Iohannis, cel care a pus degeaba 10 milioane de români să vină la urne”, a afirmat George Simion, la o conferinţă de presă.

Amintim că, Guvernul a adoptat, luni, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care a fost modificat articolul din Codul penal referitor la întreruperea termenului de prescripţie a răspunderii penale, a anunţat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

„Astăzi, Guvernul a adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care a fost aliniat articolul 155 alineatul 1 din Codul penal la o recentă decizie a CCR din data de 25 mai. Potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, articolul 155 va avea în alineatul 1 următorul conţinut: ‘Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză, care, potrivit legii, trebuie comunicat suspectului sau inculpatului’”, a declarat Predoiu, la Palatul Victoria.

Totodata, George Simion a spus duminică, 29 mai, că formațiunea sa are „informatori” printre membrii săi. Liderul AUR susține că este sigur de acest lucru, însă nu îl deranjează, deoarece vrea să îi pună „pe toți la treabă”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *