Liderul partidului AUR, George Simion, și deputatul PSD, Gabriel Zetea, au vorbit, marți, la Antena 3 despre scandalul în care au fost implicați în incinta Parlamentului privind majorarea salariilor demnitarilor. Ulterior, coaliția PSD-PNL-UDMR a votat pentru renunțarea la această majorare, parlamentarii păstrând creșterea salarială doar pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Județene.

„Am făcut tot ce a stat în puterea noastră ca să evităm majorarea salariilor pentru administrația centrală și locală. S-a putut doar pentru administrația centrală. La administrația locală, care reprezintă baza partidelor PSD, PNL și a Uniunii Culturale UDMR, au mărit salariile, în total dispreț față de pensiile care nu sunt indexate în momentul ăsta, ca să țină pasul cu inflația. Dacă am stins lumina, e o reacție ca să văd apeluri din partea decidenților ca să economisim. În tot Palatul Parlmentului stau becuri aprinse în bătaie de joc, așa că am vrut să dau un exemplu. Nu știu dacă a fost atât de rău”, a spus George Simion la Antena 3.

Gabriel Zetea (PSD) și George Simion (AUR) s-au înfruntat, marți, în sala Comisiei de muncă a Camerei Deputaților, unde se discuta legea prin care au fost mărite salariile demnitarilor.

George Simion a venit în ședință împreună cu un alt deputat de la AUR, filmând cu telefonul. El a acuzat PSD de minciună.

Deputaul PSD Gabriel Zetea s-a ridicat de la masă, a venit spre Simion, urlând la adresa acestuia, în timp ce liderul AUR se retrăgea.

Gabriel Zetea, PSD: ”Domnule Simion, știți că angajații din administrația locală nu pot să crească salariile la zeci de mii de români pentru că astăzi au salarii de două mii de lei?”

George Simion, AUR: ”Nu, voi vreți la voi, la salariile voastre.”

În acest scandal a intervenit și un coleg al lui George Simion, deputatul AUR Dan Tănasă, care a strigat și el la adresa deputatului PSD: ”Mincinosule! Mincinosule”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *