PNL București pare să înceapă o formă simplificată a „Festivalului Democrației”. Două filiale din Capitală au dat afară în total 600 de membri. Această manevră pare să fie premergătoare unor alegeri care ar putea să fie declanșate în interiorul partidului.

Anisie a aruncat aproape 200 de liberali peste „pepsiglas”

Școlile se deschid cel mai devreme la jumătatea lui mai. Ce se va întâmpla cu evaluarea națională și bacalaureatul

Prima care a început epurările la PNL București a fost Monica Anisie. Președintele PNL Sector 2 a convocat un Birou Politic în care a radiat din baza de date peste 200 de membri. Numărul este egal cu cel al membrilor care au votat împotriva ei la alegerile interne din 2021.

Atunci, fostul ministru al Educației a câștigat filiala cu 248 de voturi, contracandidata ei, fiind votată de 173 de liberali. Aceștia au fost acum excluși din organizație în urma unei ședințe de Birou Politic.

Anisie speră astfel să păstreze controlul filialei chiar dacă va fi schimbată din funcție de conducerea centrală a PNL. Cu o filială de 250 de membri înscriși, Anisie va controla orice vot la alegerile interne și speră să revină la conducere chiar dacă ar fi schimbată.

Pavel Popescu a trimis acasă 400 de liberali

Pavel Popescu

La Sectorul 4, Pavel Popescu aplică aceiași strategie. Aseară el a convocat o ședință a Biroului Politic și a supus la vot radierea din baza de date a aproape 400 de membri PNL. În baza de date a liberalilor de la Sectorul cu cele mai proaste rezultate în alegeri erau un număr impresionant de oameni.

PNL Sector 4 avea în jur de 800 de membri înscriși, iar Popescu câștigase alegerile cu 395 de voturi contra 201. Aruncând din baza de date 400 de oameni el se asigură că indiferent de prezența la vot nu poate să aibă contracandidat.

Cu toate acestea, lucrurile se complică pentru fostul vânzător de paratrăsnete din Timișoara. Cei 395 de votanți de la ultimele alegeri au „butoane” diferite.

O parte sunt controlați de Silviu Mototlea, cumătrul interlopului Fardin Amet condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor.

Altă parte sunt controlați de secretarul general care și-a arătat fundul la cameră în Piața Revoluției.

Tineretul condus de Denis Ilinescu, anchetat de DIICOT pentru trafic de stupefiante completează tabloul unei filiale eșuate. Aceștia ar putea avea alte interese în cazul unor schimbări politice.

PNL 7% la București conform unui sondaj intern

Schimbările liberale din București sunt datorate unui sondaj intern care dă frisoane liderilor PNL. Partidul a ajuns la un minim istoric în capitală. Conform unui sondaj intern, dacă mâine ar fi alegeri interne, liberalii ar obține 7% din voturi.

Asta înseamnă că ar avea câte unul – doi consilieri locali, iar în Consiliul General ar mai băga numai 4 (patru) consilieri față de 12 în prezent.

În Sectorul 6, indiferent de președintele formal, filiala va fi condusă de Ciprian Ciucu. El este însă tot mai contestat ca președinte al PNL București. La PNL Sector 1, Tianu Burduja nu este contestat și poziția de ministru îl face oarecum să fie liniștit.

La Sectorul 5 și la Sectorul 3 lucrurile par să se fi liniștit. Cu vice-primar la Sectorul 5 și cu Florin Cîțu plecat de la Modrogan, liberalii par să fi scăpat de epurări după ce au votat cu Orban la Congres. Sectorul 3 a fost numit un președinte interimar, Andrei Baciu și lucrurile par să fie clare.

Controlul asupra filialelor din Sectorul 4 și Sectorul 2 sunt absolut necesare pentru cine dorește să preia PNL București. Manevrele lui Anisie și Popescu arată că schimbarea lor din funcție este iminentă. Ei practic se pregătesc să fie înlocuiți cu interimari și să candideze apoi pentru a fi aleși de membri pe care nu i-au radiat din bazele de date ale partidului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *