george simion
george simion

Copreședintele AUR, George Simion, a declarat luni, după consultările de la Cotroceni, că i-a dus președintelui Klaus Iohannis o listă să semneze pentru propria demitere. Liderul AUR a catalogat întâlnirea ca fiind „preudoconsultări” și a spus că președintele a fost „monosilabic, ca de obicei”. Simion a încercat să citeze din Octavian Goga, pentru a fi mai elocvent.

„Astăzi au avut loc la Cotroceni niște preudoconsultări. Președintele Iohannis nu a scos mai mult de trei cuvinte. (…) Noi i-am dus un document și facem un apel – dacă Klaus Iohannis n-o să semneze respectivul document – sperăm ca poporul român de pretutindeni să-l semneze. I-am dus domnului Klaus Iohannis o foaie de semnături, i-am completat, ca să nu se chinuie dumnealui prea rău, i-am completat noi înainte datele, și cu strada, una din cele șase case, și cu șatele personale, și mai lipsește semnătura. I-am înmânat documentul unui consilier pentru că, pur și simplu, au fost doar de formă aceste consultări de la Cotroceni”, a spus George Simion.

„Domnul Klaus Iohannis, într-o sfidare totală față de români, a fost monosilabic, ca de obicei. E o poezie a lui Octavian Goga, Curtea de Argeș, și unul dintre versuri spune că președintele nostru, sau suveranul de atunci, cu privirea-i rece, mut sta suveranul”, spune George Simion.

„Așa a fost Klaus Iohannis, dar românii n-o să steamuți și tocmai de aceea îl așteptăm, sperăm să-i vină mintea la cap să semneze și domnul Klaus Werner Iohannis (…) pe formularele de demitere a lui Klaus Iohannis. (Poezia lui Octavian Goga se numește În mormânt la Argeș, iar citatul exact este: Cu mândria-i rece mut sta suveranul – n.r.)”, a declarat George Simion după consultările de la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni pe Nicolae Ciucă să formeze un nou guvern, în urma consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare, care au avut loc la Palatul Cotroceni. PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților au mers împreună la consultări, după ce au finalizat duminică discuţiile privind formarea noului guvern. USR a refuzat să se mai prezinte la discuții. Liderii AUR au stat doar câteva minute la discuții cu șeful statului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *