123613864 2887662358121582 3312000926682268396 n

George Simion, președinte AUR și  deputat în Parlamentul României , a oferit o reacție după scandalul generat de Federația Maghiară de Fotbal, cu privire la folosirea pe stadioane, la meciurile naționalei din această țară, a simbolurilor și însemnelor legate de așa-numita „Ungaria Mare”, cea care a cuprins la un moment dat inclusiv teritorii, destul de însemnate, din România.

Președintele partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” a transmis că aceste provocări ale ungurilor nu ar trebui băgate foarte mult în seamă și a dus discuția mai degrabă spre activitatea depusă de Eduard Novak la Ministerul Sportului.

„Ei pot veni și cu pene în cap. N-o să-i ajute la nimic. Ardealul este, a fost și va fi pământ românesc. Să vii la 105 ani după Trianon și să contești granițe, să faci o hartă care n-a existat niciodată în realitatea geografică a lumii … asta e o inepție anacronică.

De unde a venit acțiunea asta? Unii oameni sunt neliniștiți, îi tulbură fantomele trecutului și tot caută să creeze diferite provocări, gen 20 martie 1990 Târgu Mureș (n.r. – conflictul interetnic de la Târgu Mureș). Trebuie să-i ignorăm cât mai mult.

Cred că ce-ar trebui pe noi să ne intereseze, vizavi de sport, e felul în care conduce sportul domnul Novak. De exemplu, interferența lui la Federația de Hochei, unde caută să-și impună președinte, deși fosta glorie a hocheiului, domnul Hălăucă, a fost votat democratic într-o Adunare Generală. Sau felul în care este folosit sportul pentru a crea și a susține curentul transilvănean de rupere față de România.

Înțelegem lucrurile acestea. Și, din păcate, avem oameni slabi care conduc la București. Dar niciodată nu se va mai schimba granița în vestul României.

Nu are rost să vină un răspuns al ultrașilor români. Chestiunea cu Ungaria e lămurită din 1918. Avem o majoritate a populației în România. Dacă vor ungurii, ne unim cu ei în spirit european și noi o să fim majoritatea în viitorul stat. Nu cred că trebuie băgați în seamă, nu trebuie să ne punem la mintea lor”, a spus George Simion, potrivit gsp.ro.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *