Preşedintele AUR, George Simion, a declarat luni că Guvernul României trebuie să conteste decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului referitoare la refuzul de a recunoaşte legal uniunea cuplurilor de acelaşi sex, încălcând astfel drepturile acestora, scrie Agerpres.

„După cum ştiţi, săptămâna trecută, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat o decizie care nu obligă, că nu poate nimeni să oblige un stat suveran să îşi modifice în felul acesta legislaţia, dar condamnă România pentru că nu ar recunoaşte într-un fel sau altul ceea ce în cultura românească nu există, în România căsătoria liber consimţită este între un bărbat şi o femeie. În această conferinţă anunţăm că România nu s-a apărat la CEDO, nu a avut apărător şi vrem să trimitem un mesaj către Guvernul României să conteste, pentru că are termen de 3 luni, să conteste această decizie şi să nu aplice aceeaşi politică a struţului când vine vorba de chestiuni care implică majoritatea românilor”, a spus Simion într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

La rândul său, europarlamentarul Cristian Terheş a menţionat că CEDO condamnă România pentru că nu a recunoscut uniunile sau căsătoriile dintre mai multe cupluri de acelaşi sex.

„Motivul pentru care această decizie este una crucială, nu doar pentru România, ci şi pentru restul statelor UE, este că până la această dată au fost mai multe încercări ale unor astfel de cupluri care de fapt încercau să aibă uniunea respectivă recunoscută prin lege, ca să forţeze mâna unei astfel de instanţe supranaţionale să oblige statele să legifereze ceva ce majoritatea politică din Parlamentul României, aleasă direct de către popor, a evitat să facă. De o mare perioadă de timp s-a încercat suprimarea voinţei directe şi suverane a poporului român. Constituţia României spune că suveranitatea aparţine poporului care o exercită direct prin referendum sau prin reprezentanţi aleşi în alegeri libere, corecte şi periodice. Aşadar, suveranitatea se exercită de poporul român prin reprezentanţii aleşi. Naţiunea română este condamnată în primă instanţă de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru că aceşti reprezentanţi aleşi direct de către popor nu au făcut ce vor alţii să facă, dar nu vrea poporul. Ceea ce este absurd”, a afirmat Terheş.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi România pentru refuzul de a recunoaşte legal uniunea cuplurilor de acelaşi sex, ţara încălcând astfel drepturile acestora.

În hotărârea sa în cazul Buhuceanu şi alţii contra României, Curtea cu sediul la Strasbourg a decis cu cinci voturi pentru şi două împotrivă, că a existat o încălcare a Articolului 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care prevede „dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *