Gheorghe Ialomițianu, despre posibila naționalizare a Pilonului 2
Gheorghe Ialomițianu, despre posibila naționalizare a Pilonului 2

Gheorghe Ialomițianu, lider PMP Brașov și fost ministru de Finanțe, este îngrijorat legat de posibila naționalizare a Pilonului 2 de pensii din România. El a acuzat partidele PSD și PNL că, prin această măsură, pun în pericol situația financiară a țării, mai ales într-un an electoral.

Ialomițianu a criticat această posibilă măsură, afirmând că PSD și PNL par să guverneze fără a lua în considerare efectele pe termen lung ale deciziilor lor. Prin naționalizarea Pilonului 2 de pensii, aceste partide ar putea să adune bani pentru a majora pensiile, dar, potrivit lui Ialomițianu, această măsură ar pune în pericol stabilitatea sistemului de pensii din România.

În momentul în care vrei să naționalizezi, pui în pericol sistemul de pensii, pentru că Pilonul 2 a fost creat pentru a crea o sustenabilitate a sistemului de pensii, dar e o disperare a lor de a obține bani din încasări”, a subliniat Gheorghe Ialomițianu.

Pentru că încasările sunt foarte slabe, chiar astăzi INS a comunicat cifrele legate de cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, indicatorul principal al consumului privat, care se situează pe tărâm negativ și înseamnă că populația consumă din ce în ce mai puțin – și atunci și încasările din TVA, principalul venit la bugetul de stat. Și atunci sigur că ministra Muncii vrea să rezolve această majorare a pensiilor, dar dacă naționalizează, va pune în pericol sistemul de pensii plus că creează mari nemulțumiri în rândul celor care au investit în sistemul acela prin accept”, a mai spus liderul PMP Brașov, potrivit B1TV.

Ialomițianu a subliniat că guvernanții trebuie să găsească soluții pentru a susține sistemul de pensii, dar naționalizarea nu ar fi o alegere înțeleaptă, mai ales că încasările bugetare din TVA și consumul privat sunt în scădere. Această măsură ar putea crea nemulțumiri printre cei care au investit în Pilonul 2 de pensii și ar putea pune în pericol stabilitatea și sustenabilitatea sistemului de pensii din România, consideră liderul PMP.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *