image 2022 12 14 25965900 41 deputatul rus oleg nilov

Deputatul rus Oleg Nilov a fost filmat în timp ce glumea sinistru pe seama copiilor ucraineni terorizați de război, care „visează la rachete” de Crăciun.

Oleg Nilov, vicepreședintele partidului „Rusia Justă”, a participat la un eveniment de binefacere în Rusia.

În videoclip, se vede cum parlamentarul alege dorința unui copil dintr-un brad de Crăciun și spune, pe un ton rece: „Vova, un băiat din Kiev visează la rachete. Vova, vei primi rachete – doar așteaptă”.

Acesta adaugă apoi: „Aceasta este o glumă, desigur”.

Declarația macabră a politicianului nu a fost bine primită de toți cei din jur. Astfel, unul dintre cei prezenți la eveniment este filmat în timp ce își acoperă fața cu mâna, vizibil șocat de „bancul” lui Nilov.

„Celula Copiilor” ar fi fost descoperită în Herson

Imaginile video cu Nilov care îi amenință voalat pe copiii ucraineni au apărut în aceeași zi în care anchetatorii din Ucraina ar fi găsit o cameră de tortură pentru copii în Herson, teritoriu eliberat de sub invazia rusă.

Anunțul tulburător a fost făcut de comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubinets, potrivit Kyiv Independent.

Lubinets a declarat, potrivit Sky News, că încăperea în care forțele ruse ar fi deținut și torturat copii a fost descoperită pe 14 decembrie.

Denumită „Celula Copiilor”, cei aflați în cameră ar fi fost supuși la abuzuri psihologice de către soldații ruși, potrivit mărturiilor localnicilor.

Totodată, copiilor li s-a dat puțină apă și mâncare aproape deloc, a declarat Lubinets.

„Am înregistrat tortura copiilor pentru prima dată. Am crezut că nu poate fi mai rău după Bucea, Irpin… Dar am ajuns la nivelul cel mai de jos în Herson”.

Sky News nu a reușit, deocamdată, să verifice independent aceste afirmații.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *