Gold FM

Radiodifuzorul Gold FM a fost amendat în noiembrie 2021 de către CNA, cu suma de 5.000 lei, anunță Solidnews.ro. Sancțiunea a vizat afirmația lui Cozmin Gușă „vaccinul nu este vaccin”. Baza amenzii a fost articolul 64 (1) a) din legea audiovizualului – „asigurarea unei distincții clare între fapte și opinii”.

Curtea de apel i-a contrazis. Astfel, în prima instanță, decizia CNA a fost anulată.

„Ce ne indică acest fapt? Prima variantă, mai puțin probabilă, este faptul că instanța de judecată admite demonstrația în 4 cuvinte a moderatorului Gold FM, „vaccinul nu e vaccin”, ca demonstrație a unui fapt veridic. Asta e cam imposibil.

Rămâne a doua variantă deci, instanța de judecată a analizat, conform legii audiovizualului, dacă Gold FM a încălcat vreun articol. Și au decis, bineînțeles, că nu a fost săvârșită niciun fel de abatere. Deci fie curtea de judecată cunoaște mai bine legea audiovizualului decât membri CNA care au votat pentru amendarea Gold FM – caz în care acei membri trebuie să își dea demisia -, fie decizia membrilor CNA de amenda Gold FM a fost o manevră politică coordonată de factorul extern (doamna von der Leyden prin Cîțu?), un abuz în serviciu așadar– caz în care membri CNA care au votat pentru amendarea Gold FM trebuie să își dea demisia”, notează Solidnews.ro.

Președintele PSD s-a declarat revoltat duminică seară de faptul că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români. Marcel Ciolacu a cerut ca cei responsabili să dea explicații inclusiv în fața procurorilor.

Au cumpărat prima oară 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile vreo două milioane, le-am aruncat. Noi avem o ţintă de populaţie pentru vaccinare de 15 milioane de români. (…) Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România”, a declarat Ciolacu, la Antena3. El a precizat că pentru ultimele 40 de milioane de doze de vaccin, România va trebui să plătească alte 730 de milioane de euro.

Cum rămâne cu batalioanele AZOV?

CNA a amendat Gold FM și pentru faptul că am reclamat prezența batalioanelor naziste AZOV din Ucraina.

Dorina Rusu, membră a consiliului, a demontat fără echivoc datele obiective prezentate de Gold FM: „Nu există batalionul Azov!” a afirmat dumneaei.

„Cum putem să spunem că nu e de datoria românilor să salveze Ucraina?” „Cum putem să spunem că nu e și războiul nostru?” „Cum putem să comparăm situația din Ucraina cu cea din Kazahstan?”, a spus Rusu.

„Rezultatul – amendă 50.000 de lei. Și aici, instanța de judecată își va spune cuvântul”, anunță Solidnews.ro.

Puteți citi articolul integral aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *