Primarul din Târgu Mureș a primit un cadou inedit de la un consilier local: șase saci cu gunoi. Gestul s-a vrut a fi o modalitate de protest față de salubrizarea jalnică din oraș. Pe lângă sacii cu gunoi, primarul Soos Zoltan a mai primit și 6.000 de fotografii cu mormanele de deșeuri din oraș.

Consilierul i-a oferit cadoul în semn de protest față de starea deplorabilă a orașului.

Am adus un cadou pe care l-am lăsat primarului şi preşedintelui Consiliului Judeţean pentru că ceea ce se întâmplă astăzi nu este altceva decât furt din banul cetăţeanului. Am adus şase saci cu gunoi, pe care i-am pus în faţa Primăriei şi i-am înmânat, la şedinţa Consiliului Local, 6.000 de fotografii cu mormanele de gunoi din oraş”, a spus consilierul local Claudiu Maior.

În trecut, consilierul local a mai făcut acest gest. Deși acesta a fost sancționat cu amendă cu valoarea cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, pentru aruncarea sau depozitarea deșeurilor de orice fel în afara recipientelor standardizate, Claudiu Maior i-a înmânat din nou poze cu mormanele de gunoi din oraș, arată B1TV.

Ca răspuns la gesturile făcute de către Claudiu Maior, primarul din Târgu Mureș a menționat că ceea ce a ținut de municipalitate s-a făcut, astfel că a aplicat operatorului amenzi de circa 800.000 lei.

Am sancţionat operatorul de salubritate şi vom continua să monitorizăm modul de colectare al deşeurilor din oraş. Au fost aplicate aproape 400 de amenzi şi am informat Direcţia de Sănătate Publică cu privire la situaţia salubrizării din oraş, care a precizat că, după părerea lor, nu ar fi situaţie de urgenţă în oraş”, a mai spus primarul din Târgu Mureș.

Image by Davie Bicker from Pixabay

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *