Veniturile populației vor scădea dramatic până la sfârșitul anului 2022

Guvernul României are în vedere acordarea unor noi vouchere sociale pentru populație. Deocamdată, este vorba doar despre o intenție discutată în interiorul coaliției de la putere, dar surse bine informate au dezvăluit pentru Antena 3 planul pregătit în spatele ușilor închise.

În primul rând, trebuie precizat că nu toți românii vor beneficia de aceste ajutoare.

Vouchere pentru românii cu venituri mici

Surse guvernamentale susțin că voucherele sociale vor fi acordate românilor cu venituri sub 1.500 de lei. Jumătate din bani vor veni de la bugetul de stat, iar cealaltă jumătate, din fonduri europene.

Mai mult, pensionarii care au venituri mai mici sau egale cu 1600 de lei vor primi și ei un ajutor social care să le ridice încasările lunare până la nivelul de 2200 lei! Acest ajutor financiar se va acorda o singură dată pe an, începând cu luna ianuarie a anului 2023. Este vorba despre același tip de ajutor social acordat de guvernul român și la începutul acestui an.

Sursele citate mai precizează că măsurile sociale propuse sunt acum analizate de Executiv. O decizie finală urmează a fi luată când se va ajunge la un consens.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *