Premierul României, Marcel Ciolacu, cere legislație antidrog dură

Guvernul se gândeşte să crească amenzile pentru românii care produc mai mult de 200 de litri de ţuică. Amenzile sunt cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Astfel, românii trebuie să își ia toate măsurile de precauție înainte să prepare țuica sau rachiul, iar totul se face sub controlul statului.

Dacă până acum obligațiile consumatorilor de țuică produsă în regim propriu apăreau doar pentru cantități mai mari de 50 de litri, acum limita a crescut la 200 de litri.

De asemenea, fiecare trebuie să declare în scris intenția de a face țuică la o autoritate vamală, menționând ce cantitate urmează să facă și ce materie primă va fi folosită în acest sens.

Vlad Gheorghe, președintele OIPA Lgume-Fructe, spune că măsura îi va afecta pe producători.

”Întrebarea mea era: Zonele astea care sunt preponderente, cu pruni, livezi, zona montană. Dacă acolo e pe Obârșia Lotrului, acolo e tradiția lui specifică. Palincăriile renumite, oare ce ar însemna pentru ei acolo o introducere a acestor cote?

Asta este o aberație. Dar încă o dată spun. Nu ne dezicem de obligațiile statului român? Dar atâtea obligații… Drepturile care mai sunt ale producătorului? Unde să se mai orienteze el?”, a spus Vlad Gheorghe, președinte OIPA Legume-Fructe, pentru Antena 3 CNN.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *