Apar noi amenzi și multe dintre cele existente sunt mărite substanțial, în urma transformării unor infracțiuni din legea prevenirii și
Apar noi amenzi și multe dintre cele existente sunt mărite substanțial, în urma transformării unor infracțiuni din legea prevenirii și

Apar noi amenzi și multe dintre cele existente sunt mărite substanțial, în urma transformării unor infracțiuni din legea prevenirii și combaterii spălării banilor în contravenții. În acest mod vor fi sancționate doar pecuniar, iar sumele nu sunt deloc de neglijat. Iată ce riscă micii patroni care refuză plata ci cardul ori nu dau bon fiscal.

Noul proiect de Hotărâre de Guvern (HG) introduce modificări semnificative în ceea ce privește amenzi și sancțiuni fiscale. Iată câteva puncte cheie din proiect, potrivit B1TV:

Refuzul de a Accepta Plata cu Cardul:

– Se elimină din sfera Legii Prevenirii, astfel încât se aplică amenzi directe.

– Persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și au o cifră de afaceri anuală mai mare de 10.000 de euro în echivalent lei sunt obligate să accepte plata cu cardul. Refuzul atrage amenzi.

Refuzul de a Oferi Bon Fiscal:

– Tot eliminat din sfera Legii Prevenirii și sancționat direct cu amenzi.

– Implică obligația comercianților de a oferi bon fiscal clienților și de a respecta alte reguli privind utilizarea caselor de marcat, în situația în care realizează o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro.

Amenzi Crescute:

– Amenzi maxime cresc de la 5.000 la 10.000 de lei pentru diverse încălcări ale Codului Fiscal.

– Sancțiuni care vizează Codul Vamal se triplează practic, cu amenzi până la 30.000 de lei dacă e vorba de produse accizabile.

Sancțiuni Privind Declarațiile Fiscale:

– Fapte precum neîndeplinirea obligațiilor de declarare, nerespectarea obligațiilor privind documentele arhivate și nedepunerea în termen a anumitor declarații fiscale atrag amenzi.

Măsuri Vamale:

– Mai multe încălcări ale regimului vamal, precum neîndeplinirea de către conducătorul mijlocului de transport a obligației de a opri la semnalul personalului vamal sau sustragerea de la controlul vamal a bunurilor, vor fi sancționate cu amenzi crescute.

Amenzi pentru Produse Accizabile:

– Vânzarea cu amănuntul din antrepozitul fiscal a produselor accizabile și alte încălcări specifice vor atrage amenzi mai mari, cu valori crescute considerabil.

Aceste modificări au scopul de a impulsiona respectarea regulilor fiscale și vamale, în timp ce, în același timp, atrag sancțiuni financiare mai mari pentru încălcările grave.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *