Impozitarea majoră a pensiilor mari este una din soluțiile cerute de Marcel Ciolacu de a aduce bani la buget. Decizia oficială s-ar putea lua după o ședință în coaliție.

Marcel Ciolacu susține că se va introduce „o impozitare foarte mare” în cazul pensiilor care depășesc cuantumul veniturilor înregistrate în activitate.

Este aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât ai avut în activitate – și aici categoric vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul rămâne să avem o discuție și o decizie în coaliție”, a declarat liderul PSD, citat de B1TV.

Întrebat dacă a discutat despre acest subiect cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, Marcel Ciolacu a precizat: „N-am avut această discuție cu domnul Dîncu. Am avut altă discuție punctuală pentru anumite venituri suplimentare la cei care asigură permanență, unde are perfectă dreptate mai ales în contextul actual, cu Ucraina. N-am avut o discuție aplicată în ceea ce privește pensiile”.

Întrebat dacă s-ar putea vorbi despre o supraimpozitare a pensiilor la militari, social-democratul a explicat: „Din punctul meu de vedere, sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale”.

Același lucru am văzut că este și la Ministerul de Interne. Din punctul meu de vedere și nu l-am avut numai acum, sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale”, a adăugat el.

Vom vedea în funcție și de deciziile CCR ce soluții vom găsi pentru a îndeplini jalonul impus de domnul Ghinea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *