Jurnalista rusă care a protestat în direct față de războiul din Ucraina a fost arestată. Marina Ovsiannikova, care a apărut în direct la televiziune cu o pancartă în timp ce critica invazia armatei ruse în Ucraina, a fost arestată duminică în Rusia.

Cred în ceea ce am făcut, dar acum înţeleg amploarea problemelor cu care trebuie să mă confrunt. Bineînţeles, sunt extrem de îngrijorată pentru siguranţa mea”, a declarat jurnalista, editor la Canal 1 (Pervîi Kanal) înainte să fie arestată.

Cât despre motivul arestării jurnalistei, nu a fost făcută nicio declaraţie oficială în acest sens. Arestarea femeii vine la câteva zile după ce aceasta a manifestat lângă Kremlin, având o pancartă în semn de protest faţă de războiul provocat de Putin în Ucraina.

Marina a fost arestată. Nu există informaţii despre locul în care se află”, se arată într-un mesaj postat pe contul Telegram de anturajul jurnalistei.

De asemenea, avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a declarat pentru agenţia de presă Ria-Novosti că femeia a fost arestată, spunând că nu ştie unde a fost dusă clienta sa. „Presupun că are legătură într-un fel sau altul cu actul său de protest”, a adăugat el, potrivit B1TV.

Marina Ovsiannikova a publicat vineri imagini pe Telegram în care apare ținând o pancartă lângă Kremlin în semn de protest față de uciderea copiilor din Ucraina, numindu-l pe Vladimir Putin „ucigaş”.

Nu mă simt deloc ca un erou. Ştiţi, aş vrea să simt că acest sacrificiu nu a fost degeaba şi că oamenii îşi vor deschide ochii”, a spus ea înainte de a fi ridicată.

Astfel că, pentru astfel de declaraţii, jurnalista riscă acum urmărirea penală pentru publicarea de „informaţii false” şi „denigrarea” armatei, acuzaţii care pot duce la ani grei de închisoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *