În valul patru se va ajunge la 10.000 de cazuri pe zi, consideră Beatrice Mahler, managerul Spitalului de Pneumofitziologie Marius Nasta. Creșterea agresivă a cazurilor prognozată pentru valul patru este pusă pe seama unei campanii de vaccinare care merge din ce în ce mai prost.

Valul 4 al pandemiei de coronavirus nu va fi mai blând decât cele anterioare, iar Beatrice Mahler se așteaptă ca în luna octombrie să înregistrăm chiar și 10.000 de infectări pe zi.

În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creșterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectați pacienții și cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val. Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale”, a spus duminică seară Beatrice Mahler, la Digi24.

Mahler a adăugat că, la două săptămâni după redeschiderea școlilor, numărul contaminărilor zilnic raportate se va dubla sau poate chiar tripla.

Cred că, în octombrie, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile și să purtăm mască și să revenim la regula care limitează transmiterea infecției, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a continuat medicul.

Mahler a spus că în acest al patrulea val pandemiei cazurile care ajung la Terapie Intensivă sunt mult mai severe, iar pacienții sunt tineri. Evoluția bolii, de asemenea, e mult mai rapidă și mai agresivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *